Ervaring

januari 5, 2015 12:07 pm Gepubliceerd door

banner-ervaringen

Wat zijn de ervaringen van anderen met Logopeda?

In het najaar van 2014 werd ik uitgenodigd twee lezingen te verzorgen voor een landelijke conferentie in Polen: 

International Conference on Logopedics: Fluency Disorders: Theory and Practice, September 12th 2014, Katowice, Poland:
 
(Międzynarodowa Konferencja Logopedyczna pt. Zaburzenia płynności mowy – teoria i praktyka, Katowice, 12 września 2014)

In aansluiting hierop mocht ik een ééndaagse workshop geven  aan  logopedisten in Polen die zich extra wilden verdiepen in stotterproblemen en de behandeling ervan: 

Stuttering therapy for school age children: 6-12 years
(Terapia jąkania u dzieci w wieku szkolnym: 6–12 lat) 

De vertaling ter plekke werd verzorgd door een plaatselijke tolk vanuit het Engels naar Pools. Omdat ik vanuit  mijn  werksetting (Stottercentrum Zeeland gewend ben na- en bijscholing te geven met veel ondersteuning door middel van  filmmateriaal, zocht ik iemand die mij kon helpen met de Poolse ondertiteling van mijn filmpjes. 
Kasia Kijewska was bereid mij hierbij te helpen en dat bleek een succes. De lezingen en training werden extra duidelijk omdat de vertaling bij de filmpejs  simultaan plaatsvond  naast de mondeling gegeven informatie  waarvan de vertaling wel steeds iets later volgde. 

Ik ben Kasia erg dankbaar voor deze geboden hulp. Zij maakte het mede mogelijk  in Polen een praktische  vertaling te bieden van de laatste stottertheoretische ontwikkelingen  naar de praktische uitvoering, de behandeling ervan,  in de logopediepraktijk. 

Dankjewel Kasia

Mies Bezemer, logopedist-stottertherapeut in Stottercentrum Zeeland en Maatschap Logopedie

www.stottercentrumzeeland.nl


Soms loopt de ontwikkeling van kinderen anders, zo ook bij onze oudste  zoon. Hij is vergeleken met zijn leeftijdsgenoten laat begonnen met praten en het aanleren van taal ging gewoon niet vanzelfsprekend. Erg frustrerend voor ons, maar vooral voor hem! Wij zijn via via bij mevrouw Kasia terecht gekomen. Onze zoon heeft ongeveer twee jaar logopedie gehad van haar. Wat ons direct opviel is dat zij verstand heeft van haar vak. Zij heeft ons kind serieus genomen, met als resultaat dat hij aan het einde van het traject een grote woordenschat heeft ontwikkeld en in staat was om zich goed te uiten. Later bleek dat onze zoon een vorm van autisme heeft en dit verklaarde de oorzaak van de communicatieproblemen. Kasia heeft mijn zoon het gevoel gegeven dat hij het kon en is zonder vooroordelen met hem aan de slag gegaan'.

Wij zijn haar voor altijd dankbaar.

Nurcan Gebic

wbl5